Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Adrian Streinu-Cercel: Din păcate, Institutul Matei Balş este plin. Luăm în calcul relocarea pacienților ușori și asimptomatici în hoteluri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 martie 2020 Etichete: , ,

Managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că, în prezent, unitatea medicală este plină de pacienți infectați cu virusul Covid-19 și se încearcă găsirea unor soluții.

”Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri. Noi, în momentul de faţă, suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în  contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi”, a spus Streinu-Cercel la Antena 1.

Cercel susține că dacă oamenii înțeleg și vor sta acasă de Sărbătorile Pascale, atunci acea estimare conform căreia după Paști vom avea o problemă mare, ar putea fi ștearsă cu buretele. Dacă nu, „acest scenariu va fi probabil la vedere”.

Cercel a mai menționat că în această perioadă este nevoie de calm și de liniște.

”Cea mai mare nevoie este nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie”, a mai spus doctorul.

Situația în România

La ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică erau  au mai fost confirmate  1 760 de cazuri de îmbolnăviri. Până acum, 43 de persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19.

Din acest total, 169 de persoane au fost declarate vindecate și externate: 55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

În carantină instituționalizată sunt în acest moment 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivel național au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

Până în prezent, 73 de cetățeni români aflați în afara granițelor au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW