Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


SURSE Florin Cîțu și Marcel Ciolacu vor discuta de urgență, după declarațiile lui Rareș Bogdan

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Florin Cîțu, liderul PNL, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, vor discuta de urgență joi după-amiază, 20 ianuarie, după declarațiile lui Rareș Bogdan privind ruperea coaliției și schimbarea din funcția de ministru al Sănătății a lui Alexandru Rafila, potrivit surselor Main News. Discuțiile ar urma să aibă loc la 15:30.

Astfel, ar fi îndeplinită solicitarea lui Ciolacu privind o ședință a coaliției de guvernare astăzi, în contextul declarațiilor făcute de Rareș Bogdan.

„Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine (joi – n.red.) de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni.

PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a scris Ciolacu pe contul său de Facebook miercuri seara, 19 ianuarie.

Declarațiile lui Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat miercuri seara, într-o emisiune la Digi24, că social-democrații trebuie să înțeleagă „să îi respecte” pe liberali, iar dacă peste un an de zile „guvernarea va bălti”, „este absolut legitim să găsim o altă formulă”.

„PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile. M-a deranjat și poziția lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD, trebuie să câștige românii.

Ce trebuie să înțeleagă PSD, le-am spus-o și direct, este că în această construcție pe care am făcut-o fără să ne iubim, dar din interes național pentru această țară (…) nu există câștigători și învinși. Putem fi doar împreună câștigători sau învinși pentru că altfel veți vedea retorica AUR care câștigă din influență și cum partidele mainstream, PNL și PSD pot pierde major (…)

Dacă după un an de zile vom vedea că acest efort nu va ajunge să fie unul apreciat, nu va duce la nimic și guvernarea va bălti, atunci e absolut legitim să încercăm să găsim o altă formulă pentru că înseamnă că această formulă a fost făcută complet aiurea. Eu sper să nu avem această situație”, a declarat Rareș Bogdan, citat de Digi24.

Totodată, liderul liberal a afirmat că „ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila”, referindu-se la faptul că, nici până acum, nu a fost adoptat certificatul COVID-19.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW