Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Rareș Bogdan, atac la adresa ministrului sănătății: a jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 ianuarie 2022

Coaliția de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR se clatină din toate încheieturile. Dacă în urmă cu două luni social-democrații și liberalii erau numai lapte și miere unii față de ceilalți, acum atacurile curg lanț de o parte și de alta.

PSD și-ar dori înlocuirea ministrului energiei, Virgil Popescu, în vreme ce liberalii răspund cu atacuri la adresa ministrului social-democrat al sănătății, Alexandru Rafila.

Într-un interviu acordat pentru Digi24.ro, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a înăsprit tonul la adresa oficialului din fruntea sănătății.

„Electoratul PNL în noiembrie era de acord 80% cu certificatul verde, dar nu la locul de muncă. În cadrul electoratului USR- 88%, în cadrul electoratului PSD era de 50-52%. Iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

În contextul valului al cincilea al pandemiei de coronavirus, una dintre măsurile adoptate în mai multe state europene a fost introducerea obligativității prezentării certificatului digital la locul de muncă. Prin această măsura s-a urmărit împușcarea a doi iepuri. Pe de o parte scăderea riscului de infectare și implicit reducerea răspândirii virusului, iar pe de altă parte creșterea ratei de vaccinare în rândul populației.

În România a fost depus un proiect de lege în acest sens, care îi are printre semnatari pe Florin Cîțu, alături de alți miniștri, însă acesta se referea doar la personalul din sănătate. PSD nu a susținut de la bun început acest proiect, senatorii acestui partid punând umărul la respingerea sa în camera superioară a Parlamentului, însă, pe fondul presiunii unei părți a societății, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu o nouă propunere, care să împace cumva taberele. În final, nici aceasta nu a fost acceptată, astfel că Rafila a renunțat la idee.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW