Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Gheorghe Dincă va fi reaudiat de procurorii DIICOT pe 9 ianuarie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Cererea principalului suspect în cazul Caracal, Gheorghe Dincă, de reaudiere a fost înregistrată la DIICOT. Procurorii au decis să îl reaudieze pe bărbatului de 57 de ani pe 9 ianuarie 2020, ora 10:00 potrivit unor surse mainnews.ro. 

Gheorghe Dincă a cerut în urmă cu câteva zile să fie reaudiat de procurorii DIICOT, susținând că nu el a omorât-o pe Luiza Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie 2019.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *