Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Pandemia de coronavirus accentuează depresia. Zeci de mii de oameni ar putea ajunge victimele abuzului de substanțe și suicidului în SUA

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , ,

Pandemia de coronavirus ar putea accentua depresia, potrivit CNN. 75.000 de americani ar putea muri din cauza abuzului de substanțe din cauza pandemiei.

De la apariția pandemiei de coronavirus, lumea s-a întors cu susul în jos: accentuarea crizei șomajului, prăbușirea economiei și stresul cauzat de izolare ar putea duce la o creștere dramatică a „deceselor din disperare”. Pentru a diminua acest risc, potrivit unui studiu realizat de o organizație publică din SUA, autoritățile locale, statale și federale trebuie să acționeze.

„E nevoie ca autoritățile statale, locale și federale să înceapă să aloce resurse pentru îmbunătățirea tratamentelor pentru problemele de sănătate mentale. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cazurile de abuz de substanțe și suicid vor crește iar situația se va înrăutăți”, a declarat șeful pentru strategie al organizației, citat de Digi24.ro.

De asemenea, organizația a realizat hărți care arată proiecții asupra acestor decese, bazate pe informații din anii trecuți și pe impactul lui Covid-19 asupra șomajului, izolării și incertitudinii.

2020 ar putea fi un an de groază pentru americani. Un consilier economic de la Casa Albă susține că se așteaptă ca șomajul să crească dincolo de 16% după aprilie sau „poate chiar 20%”.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com