Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Călin Popescu Tăriceanu, citat miercuri la Parchetul General, în calitate de suspect

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul General, pentru abuz în serviciu, potrivit unor surse. Tăriceanu este vizat în dosarul în care anchetatorii cercetează cum și-a păstrat senatorul Cristian Marciu mandatul, deși a fost declarat incompatibil.

Recent, Tăriceanu a confirmat, într-o declarație televizată, existența citației.

„De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Călin Popescu Tariceanu la Realitatea Plus.

Context

Procurorii de la Parchetul General verifică situația senatorului Cristian Marciu, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă, din martie 2015, a instanței. Anchetatorii trebuie să stabilească de ce acesta și-a păstrat funcția din Parlament, în ciuda verdictului Înaltei Curți.

Potrivit legii, Marciu trebuia să-și piardă funcția de senator și oricare altă funcție publică pe care o deținea, pierzându-și și dreptul să mai ocupe un astfel de post vreme de 3 ani.

La doi ani după decizia Înaltei Curți, în martie 2017, Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut Senatului, la vremea aceea condus de Călin Popescu-Tăriceanu, să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu, lucru care nu s-a întâmplat. Tăriceanu a susținut, de curând, ca sesizarea ANI a fost trimisă Comisiei Juridice și că nu a venit un răspuns până și-a încheiat el mandatul.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/surse-calin-popescu-tariceanu-citat-miercuri-la-parchetul-general-in-calitate-de-suspect/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *