Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


SURSE Bănicioiu, la DNA să asculte interceptările din dosarul șpăgii pentru care și-a pierdut imunitatea

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020 Etichete: ,

Nicolae Băncioiu a fost la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a asculta înregistrările din dosarul în care a fost pus sub acuzare, potrivit unor surse. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că ar fi luat aproape patru milioane de lei pe vremea când era membru al Guvernului, acuzații pe care le neagă.

La finalul lunii octombrie, Camera Deputaților a aprobat solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunității pentru fostul ministru, acuzat de luare de mită și trafic de influență.

CITEȘTE ȘI: SURSE Detalii din dosarul lui Bănicioiu | Povestea flagrantului cu bomboane și a vizitei din Monaco

În calitate de ministru al Tineretului, el ar fi promis că va interveni la ministrul Sănătății de atunci, pentru a numi în posturi de conducere ale unor spitale anumiți manageri agreați de doi oameni de afaceri. Bănicioiu ar fi primit, atunci, 1.2 milioane de lei.

Ulterior, când a devenit ministrul Sănătății, procurorii susțin că ar fi mai primit o mită în valoare de 2.6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri. Fostul ministru a negat acuzațiile și a spus că procurorii nu au probe.

CITEȘTE ȘI: SURSE – Care sunt spitalele implicate în dosarul de corupție al fostului ministru Bănicioiu | Ancheta are la bază informații de la apropiații lui Dorin Cocoș

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW