Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


SURSE Care sunt spitalele implicate în dosarul de corupție al fostului ministru Bănicioiu | Ancheta are la bază informații de la apropiații lui Dorin Cocoș

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 21 octombrie 2020

Mai multe spitale din Capitală sunt implicate în scandalul de corupție în centrul căruia a ajuns fostul ministru Nicolae Bănicioiu. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Institutul Oncolgic București, de Spitalul Obregia și de Institutul Fundeni.

Bănicioiu ar fi primit, potrivit surselor citate, peste 1,2 milioane de lei pentru intervenția la ministrul Sănătății din perioada 2012-2014, aceasta având legătură cu spitalele.

S-ar fi urmărit, arată DNA, „numirea în funcția de manager/menținerea în funcția de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte încheiate sau desfășurau proceduri de achiziții publice; alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate în subordinea Ministerului Sănătății, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.”

De altfel, nume sonore din aceste unități sanitare au fost trimise în judecată de procurorii DNA în ultima perioadă, pentru o serie de acuzații care vizează gestionarea acestora.

Alte 2,6 milioane lei ar fi fost luate de Bănicioiu după preluarea funcției de ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Dosarul lui Bănicioiu, un nou test pentru Parlament | Cum s-au prăbușit anchete din cauza scutului făcut de aleși în jurul colegilor intrați în vizorul DNA

Bănicioiu, denunțat

Surse apropiate cazului mai spun și că procurorii ar fi primit informații de la administratorii unor firme apropiate de omul de afaceri Dorin Cocoș.

Contactat de Main News și întrebat dacă și el a dat informații despre Bănicioiu, Cocoș a spus că „este o prostie” și a închis telefonul. Nu a răspuns și la întrebarea legată de legătura apropiaților săi cu acest caz.

Cererea DNA a ajuns în Parlament

Între timp, solicitarea prin care anchetatorii vor să obțină ridicarea imunității lui Bănicioiu, în prezent deputat, a ajuns în Parlament.

Mai întâi, deputații juriști vor da un aviz consultativ iar mai apoi plenul Camerei Deputaților va da votul final.

Bănicioiu spune că acuzațiile sunt false și că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor. Înteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida!”, a anunțat fostul ministru al Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW