Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


SURSE Acțiune de amploare a Poliției în Capitală / Percheziții la membrii clanului Sadoveanu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: , ,

Acțiune de amploare a Poliției vizând un clan interlop din Capitală. Oamenii legii au efectuat percheziții la membrii clanului Sadoveanu, acuzați de șantaj, amenințare și tulburarea liniștii publice, potrivit unor surse mainnews.ro. 

Polițiștii au efectuat percheziții în București, Ilfov și Teleorman la membrii clanului Sadoveanu.

Au fost puse în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere.

Unul dintre cei vizați de poliție ar fi încercat să fugă, iar polițiștii au tras în aer un foc de avertisment și bărbatul a fost prins rapid.

Armele găsite la perchezițiile din această dimineață vor fi ridicate de oamenii legii pentru a continua cercetările.

La acest moment polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, pun în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare”, potrivit unui comunicat emis de Poliție.

Sectorul 1, între Sadoveanu și Geamănu

Sectorul 1 al Capitalei, una dintre cele mai dezvoltate zone ale României, este disputat de două clanuri mari.

Membrii grupării Savodeanu s-au făcut cunoscuți de ani buni în lumea interlopă a Bucureștiului. Și nu oricum, ci prin scandaluri cu acuzații de proxenetism sau trafic de carne vie.

”Suntem obligați să punem mâna pe cuțit”

Într-o filmare apărută pe internet, cartierele din nordul Capitalei sunt descrise de parcă ar fi proprietăți personale de către unul dintre membrii clanului.

Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești…”, se spune în filmarea făcută în parcarea unui magazin.

CITEȘTE ȘI: București, sub dominația clanurilor | Cum și-au împărțit grupările de interlopi Capitala: Fiecare ne-am luat cartierul nostru

Doi șefi ai IGPR, demiși în urma scandalurilor ce au dus la moartea unor membri de clanuri interlope

În ultimii ani, Poliția Română a fost zguduită de numeroase scandaluri care au dus la demiterea sau la demisia șefului IGPR. Fie că vorbim de Petre Tobă sau Liviu Vasilescu, demiși în urma unor scandaluri care au dus la moartea unor membri de clanuri interlope, fie că vorbim de Ioan Buda care a fost demis în urma cazului Caracal, din ultimii cinci șefi ai Poliției Române, trei nu au rezistat în fruntea IGPR mai mult de un an.

Liviu Vasilescu a fost numit în funcția de șef al Poliției Române în 2019, după demiterea lui Ioan Buda. A rezistat un an, fiind demis ca urmare a scandalului legat de întâlnirea pe care acesta ar fi avut-o cu membri ai clanului Duduianu, după ce liderul acestora a fost omorât la începutul lunii august.

Petre Tobă a fost șeful Poliției Române timp de 4 ani, între 2009-2010 și 2012-2015. Primul eveniment care a dus la demiterea lui Petre Tobă, în anul 2010, a fost asasinarea lui Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamț

CITEȘTE ȘI: Scandalurile care au marcat Poliția Română în ultimii ani – Cum a ajuns șeful IGPR la mâna politicului

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW