Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Studiu: Copiii, puţin probabil să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor/ Nu este nevoie de măsura distanțării sociale în sălile de clasă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Un studiu realizat de Centrul de sănătate pentru Cercetarea și Supravegherea Imunizării din New South Wales arată că este puțin probabil ca noul coronavirus să fie transmis la copii.

Potrivit The Guardian, studiul a fost prezentat duminică, în Australia, unde premierul Scott Morrison dorește să redeschidă școlile, deși profesorii de împotrivesc.

Acest nou raport, lansat duminică, arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor.

Conform sursei citate, pentru realizarea acestui studiu a fost examinată transmiterea coronavirusului în școlile din New South Wales și centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie-aprilie.

Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.

„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raportul citat de News.ro.

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Deși rezultatele studiului „sunt preliminare, ele sugerează că răspândirea de Covid-19 în școlile din NSW  a fost foarte limitată”.

Șeful serviciilor medicale, Brandon Murphy, a declarat vineri că nu este necesară măsura distanțării sociale în sălile de clasă.

Sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderilor școlilor, însă premierul Morrison susține că riscul pentru cadrele didactice îl reprezintă cancelaria, nu sala de clasă.

Sindicatul Educaţiei a transmis că documentul „oferă puţine clarificări despre cum guvernele vor asigura un mediu sigur de lucru pentru profesori, directori şi personalul de sprijin”.

„Este contradictoriu să ai un set de reguli pentru adulţi în afara şcolii şi altul înăuntru”, a spus preşedinta sindicatului, Correna Haythorpe, cerând ca revenirea la cursuri să fie făcută pe etape.

Autorităţile din New South Wales au spus că şcolile vor fi deschise o zi pe săptămână pentru elevi, începând cu 11 mai.

Ministrul Sănătății din NSW, Brad Hazzard, susține că „şcolile se numără între cele mai sigure spaţii, iar acesta este desigur un mesaj foarte important pentru părinţi”.

Potrivit raportului „trebuie remarcat faptul că jumătate dintre cazurile iniţiale care au apărut în şcoli au fost înregistrate la nivelul personalului”.

Guvernul NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *