Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Încă două cazuri de coronavirus în România, confirmate/ Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 17

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , , ,

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 17 pe teritoriul României. Luni seara au fost confirmate alte două noi cazuri. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat în cadrul conferinței de presă de la sfârșitul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că ambele persoane au venit din Italia.

”Ambii pacienți au venit din Italia. Femeia din Buzău a revenit pe 2 martie, cel din București a revenit la sfârșitul lunii februarie. Pacienta din Buzău este în drum spre Matei Balș, iar cel din București este spitalizat la Gerota. Cel din București era internat la Gerota și venea din izolare. Cea din Buzău a venit dintr-o zonă în care nu era coronavirus, nu era în izolare”, a spus Victor Costache.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul țării noastre sunt în carantină instituționalizată 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se afla dacă sunt infectate cu virusul Covid-19. Alte 11.198 de persoane se află în izolare la domiciliu și sunt monitorizate medical.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *