Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Stelian Ion, la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupției: Ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupției

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 4 iunie 2021

Ministrul justiției, Stelian Ion, a participat, prin videoconferință, sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupției, prilej cu care a reafirmat eforturile autorităților de combatere a acestui flagel.

Stelian Ion a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenției ONU împotriva Corupției (UNCAC) şi a Convenției ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), instrumente esențiale de consolidare a cooperării judiciare internaționale în materie penală.

Totodată, ministrul justiției s-a referit la Strategia Națională Anticorupție, care este în lucru, și la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupției.

În perioada 02 – 04 iunie 2021, la New York se desfășoară sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupției (Special Session of the United Nations General Assembly – UNGASS 2021).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com