Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

CGMB a stabilit reguli noi pentru funcționarea teraselor din Centrul Vechi din Capitală. Ce norme trebuie să respecte agenții economici

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 15 iulie 2020 Etichete: ,

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre prin care se stabilesc reguli noi pentru terasele din Centrul istoric al Capitalei.

Conform proiectului, “se vor utiliza dungile de ghidaj/ delimitare ce vor fi figurate pe planurile anexă la prezentul regulament, astfel încât să se asigure pe axul străzii o distanţă (culoar) liberă de 4 metri”.

Agentul economic este obligat să delimiteze terasa, în caz contrar avizul nu va fi valabil.

Proiectul mai prevede ca „între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini şi maximum 2,5 m faţă de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban din: a) sticlă (geam securizat) clară, dimensiune maximă L= 1,25m, H=1,50m, montată în cadre metalice, negre, sprijinită pe tălpici şi nefixată în pavajul străzii, nedepăşind suprafaţa spaţiului închiriat; b) jardiniere de lemn/metal, dimensiuni maxime L=1,25m, H=1,50m, l=0,50m, simplu aşezate pe pavajul străzii”.

CGMB a mai stabilit ca terasele să nu mai poată fi amplasate în dreptul clădirilor cu fațade degradate.

„Sunt asigurate condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa faţadelor imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere. În dreptul clădirilor cu faţade degradate, cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative, tencuieli, etc, amplasarea teraselor sezoniere este posibilă numai după reabilitarea faţadei. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin dispoziţie a primarului general”, arată proiectul CGMB.

Proiectul mai prevede și reguli noi pentru aprovizionarea teraselor.

„Aprovizionarea unităţilor se va desfăşura zilnic între orele 6,00 şi 10,00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul istoric astfel: intrare pe str. Doamnei şi str. Lipscani şi ieşire pe str. Şelari şi str. Căldărari„, conform proiectului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *