Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Stelian Ion, despre desființarea Secției Speciale: E puțin probabil să se ridice MCV dacă nu va fi îndeplinit acest obiectiv

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2021

Stelian Ion arată că ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) este condiționată, printre altele, de desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Ministrul Justiției susține că proiectul înaintat de Guvern ar fi varianta corectă pentru îndeplinirea obiectivului asumat în programul de guvernare.

Dacă vom continua cu această Secție, va exista o vulnerabilitate pe lupta împotriva corupției și pe independența magistraților, este o miză importantă, un obiectiv pe care l-am asumat, e puțin probabil să se ridice MCV dacă nu va fi îndeplinit în mod corect acest obiectiv și vom continua să păcălim opinia publică(n.r. amendamentul UDMR)”, a declarat ministrul Justiției, marți seară, la TVR1.

Ministrul Justiției arată că proiectul pentru desființarea Secției Speciale, înaintat de Guvern, fără amendamentul prin care magistrații pot fi anchetați cu acordul CSM sau cel depus de UDMR la Senat, prin care dosarele SIIJ vor fi preluate de o secție a Parchetului General, ar fi varianta „corectă”, confirmată de Comisia de la Veneția.

Stelian Ion a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea rupe coaliția de la guvernare.

Pentru USR PLUS domeniul justiției este unul esențial, în momentul negocierii, acest portofoliu a revenit USR PLUS, punem foarte mare preț pe respectarea programului de guvernare. Orice coaliție are anumiți parametri în care poate funcționa(…)Dacă programul de guvernare nu e respectat, se poate pune problema ruperii coaliției. Nu suntem în acel moment, dar acești pași sunt în acea direcție”, a explicat ministrul Justiției.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: Eu am desființat Secția Specială printr-un proiect adoptat în Guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW