Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Eu am desființat Secția Specială printr-un proiect adoptat în Guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2021

Florin Cîțu a precizat, marți dimineață, că a desființat Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) prin proiectul adoptat de Guvern și că, în acest moment, Parlamentul, sub îndrumarea Ministerului Justiției, trebuie să vină cu cea mai bună soluție, „dacă există”.

Eu am desființat SIIJ printr-un proiect adoptat în Guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției, să vină cu cea mai bună soluție, dacă există o soluție mai bună decât ceea ce am făcut noi în ședința de Guvern și aștept soluțiile Parlamentului împreună cu Ministerul Justiției”, a declarat marți Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă.

Premierul s-a referit și la ședința coaliției de la guvernare de luni, în care s-a dezbătut desființarea SIIJ, dar a precizat că UDMR și USR au un punct diferit pe această temă.

Noi cred că putem să găsim un element comun aici. De aceea am cerut ca ședința de ieri (n.r. luni) să fie suspendată, să o amânăm și să revenim după ce se întâlnesc experții”, a explicat premierul.

Discuțiile din coaliție pe marginea desființării Secției Speciale vor fi reluate săptămâna următoare.

Eu zic să ne întoarcem la experți, există un grup de lucru. Acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii, experții ar trebui să ne spună exact. Acolo sunt și de la PNL, și de la UDMR, și de la USR”, a adăugat Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni între UDMR și ministrul Justiției: Alunecă spre stalinism. Crede că este în posesia adevărului absolut / Cum motivează Csoma Botond amendamentul depus la proiectul de desființare a SIIJ

CITEȘTE ȘI: Dan Barna, optimist în privința desființării Secției Speciale: Vom găsi o soluție să devină o realitate și nu doar un simulacru / Liderul USR PLUS critică amendamentul UDMR: Este de neacceptat, toxic

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW