Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


STB introduce sâmbătă ultimul tramvai Astra din lotul alocat liniei 25

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2023 Etichete: , ,

Societatea de Transport București introduce sâmbătă, 22 aprilie, în circulație ultimul tramvai Astra Imperio dintre cele 12 alocate traseului liniei 25. Din lotul celor 100 achiziționate, 20 de tramvaie circulă deja pe linia 41.

Următoarele tramvaie noi Astra Imperio vor fi introduse pe traseul liniei 10, pe măsură ce vor fi recepționate.

„Acestea vor asigura o suplimentare a capacității actuale de transport, creșterea vitezei și a economiei de energie prin utilizarea sistemelor de tracțiune moderne, precum și reducerea timpului de așteptare în stații. Linia 10, cu un traseu circular, fiind una dintre cele mai lungi și importante linii de tramvai din București, urmează Inelul Principal de circulație din București”, au transmis reprezentanții STB.

Primăria Capitalei are în derulare cu firma arădeană Astra Vagoane un contract în valoare de 840,8 milioane lei fără TVA, pentru achiziția a 100 de tramvaie în lungime de 36 metri. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul local.

Tramvaiele au noua generație de validatoare la fiecare ușă pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC, sistem de aer condiționat și încălzire, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Acestea sunt echipate cu prize USB și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Grave probleme la rețeaua electrică a infrastructurii de tramvai din București. Șase tramvaie Astra, defectate într-o singură zi din această cauză

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW