Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Viktor Orbán anunță consolidarea frontierelor de sud ale Ungariei

By news.ro , in Stirile zilei , at 9 iulie 2022

Guvernul de la Budapesta a decis să întărească frontierele de sud ale Ungariei şi să protejeze securitatea maghiarilor care locuiesc în zonă, prin desfăşurarea unor unităţi de grăniceri, a declarat, vineri, prim-ministrul Viktor Orbán într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, conform MTI.

„Vom înfiinţa unităţi de grăniceri pentru a asigura securitatea dumneavoastră, în colaborare cu poliţia”, le-a transmis Orban maghiarilor.

Într-o primă etapă, 2 200 de grăniceri vor fi instruiţi şi activaţi, a declarat Viktor Orbán, adăugând că numărul acestora va fi mărit ulterior la 4 000. El a şi semnat decretul privind această măsură.

Viktor Orbán a mai informat şi despre şedinţa guvernului de joi, care a durat peste zece ore, motivul fiind – a spus el – situaţia în care războiul din Ucraina ameninţă nu doar economia, ci şi securitatea.

Prim-ministrul a spus că s-a constatat că aprovizionarea cu alimente a numeroase ţări africane este în pericol. Se aşteaptă ca această criză alimentară să crească şi mai mult presiunea migraţionistă la frontierele sudice ale ţării. Sute de mii de migranţi ilegali s-ar putea îndrepta spre Ungaria şi Europa în următoarele săptămâni şi luni, a spus el.

„Primele semne ale acestei intensificări le simţim deja, numărul persoanelor care trec ilegal frontiera a crescut”. Acţiunile lor devin din ce în ce mai violente, chiar brutale. Au avut loc deja ciocniri armate de partea sârbă a graniţei, soldate cu victime. Nu sunt rare cazurile când migranţii încearcă să pătrundă în Ungaria folosind arme”, a spus Viktor Orbán.

Comentarii