Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


STB a început reabilitarea terasamentul liniei de tramvai 41

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , ,

Societatea de Transport București a demarat lucrări de reabilitare a terasamentului liniei de tramvai 41, potrivit unui anunț făcut luni, 8 mai, de reprezentații companiei. 

Modernizată din temelii în anul 2002, în timpul mandatului lui Traian Băsescu, linia de tramvai 41 are nevoie de investiții, având în vedere că aici circulă 20 de tramvaie noi Astra Imperio.

Pe numite porțiuni terasamentul s-a lăsat, ceea ce pune la grea încercare boghiurile tramvaielor, dar și pe călători. Sunt însă probleme și în anumite intersecții, unde din cauza traficului rutier șinele au avut de suferit.

STB a demarat deja lucrări la terasament, acestea urmând să fie finalizate până la finele lunii august, dau asigurări reprezentanții companiei.

În același timp, se vor efectua și înlocuiri de șină, verificarea și repararea cablurilor negative și a cofretelor aferente, dar și revizuirea tuturor substațiilor electrice, așa cum directorul STB, Adrian Criț, a anunțat într-un interviu acordat pentru Mainnews.ro.

„Acțiunea de reabilitare ce include activități de burare, reprofilare a șinei de tramvai, aducere la cota a acesteia și înlocuiri de șină pe infrastructura liniei 41, vine complementar modernizării peroanelor și înlocuirii gardurilor de delimitare a amprizei de tramvai, odată cu introducerea noilor tramvaie Imperio, pentru a permite reducerea timpului parcurs și creșterea vitezei comerciale”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW