Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Un mort și cinci răniți, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 iulie 2021

UPDATE: Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat decesul unei persoane. Alte cinci persoane au fost rănite, dintre care una are arsuri pe 45% din suprafața corpului, fiind transferată cu elicopterul SMURT la București.

O altă persoană este dată dispărută.

UPDATE: Noi imagini cu incendiul.

UPDATE: Șase persoane au fost rănite în explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Una dintre victime are arsuri pe 45% din suprafața corpului, fiind transportată cu elicopterul SMURD la spital. O persoană este dată dispărută.

UPDATE: „Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (…) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii GNM nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat, vineri, Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă.

UPDATE: A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călărași, Tulcea, Ialomița, Galați și Vrancea.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Până la acest moment, sunt raportate trei victime, dintre care două cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

UPDATE: Din județele învecinate au fost alocate forțe suplimentare de intervenție:

ISU Călărași – Două autospeciale de stingere
ISU Ialomița – Două autospeciale de stingere
ISU Tulcea – Două autospeciale de stingere
ISU Brăila – Două autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

UPDATE: Autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert prin care îi avertizează pe cetățeni asupra faptului că în zonă există degajări mari de fum.

Știrea inițială

O explozie a s-a produs vineri la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Două persoane au fost rănite și au nevoie de îngrijiri medicale iar Departamentul pentru Situații de Urgență a activat planul roșu de intervenție.

La fata locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două ambulante SMURD și o unitate de terapie intensiva mobila.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW