Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Un angajat al Spitalului de Urgență Constanța s-ar fi dus la serviciu deși a fost confirmat cu Covid-19/ Procurorii au deschis dosar penal

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

La începutul lunii martie, un angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța care ar fi fost diagnosticat cu virusul Covid-19 s-ar fi dus în continuare la serviciu. În acest caz, oamenii legii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevazută de art.352 alin.2 C.p. Ancheta vizează sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în urma apariţiei în presă în data de 11.03.2020 a informaţiei conform căreia un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost confirmat ca purtător al virusului COVID-19 şi că a fost prezent la muncă fiind deja purtător al acestui virus.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”, transmit magistrații.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW