Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donații a început să funcționeze

By Stratulat Anca , in Fara categorie , at 16 aprilie 2024

Spitalul construit prin donații de la Asociația „Dăruiește Viață” a fost inaugurat și a început să funcționeze marți. Copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI de la vechiul spital „Marie Curie” au fost mutați în noul spital, într-un proces care s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile, începând cu miercuri, 10 aprilie, și continuând până în dimineața zilei de marți. Acest transfer s-a realizat pentru a asigura copiilor toate condițiile de siguranță și confort, conform anunțului făcut de Asociația „Dăruiește Viață”.

Asociația planifică, de asemenea, construirea unei noi clădiri pentru relocarea celorlalte secții ale spitalului „Marie Curie”. Clădirea veche va fi reconfigurată pentru a furniza spații de cazare atât copiilor, cât și părinților care vin din afara Bucureștiului pentru tratament.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Asociația „Dăruiește Viață”, împreună cu 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a construit un spital – singurul de acest fel din ultimii 34 de ani – dotat și configurat conform celor mai exigente standarde. Acest spital a fost donat Spitalului Marie Curie și va funcționa ca o unitate medicală de stat, asigurând că fiecare copil care ajunge aici beneficiază de o șansă în plus.

Este important de menționat că spitalul, construit integral din donații, a fost finalizat cu toate echipamentele necesare încă din noiembrie anul trecut. Cu toate acestea, procesul birocratic de avizare din partea Ministerului Sănătății a durat peste 4 luni de zile.

foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

 

Comentarii