Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu: Preocuparea principală e de a scoate România din criză. E nevoie de compromis / Pe cine propune pentru funcția de prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2021

Sorin Grideanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat vineri, 5 noiembrie, că social-democrații sunt preocupați să găsească soluții pentru a scoate România din criză, menționând că o posibilă alianță la guvernare cu PNL ar reprezenta un „compromis” necesar.

Liderii social-democrați s-au întâlnit vineri la sediul PSD pentru a discuta pe marginea programului de guvernare al partidului, după întâlnirea pe care au avut-o joi seară cu liderii PNL.

Preocuparea noastră principală e de a găsi soluții pentru oameni și a scoate România din criză rapid, fie că vorbim de criză sanitară, fie că vorbim de criză economică. De aceea ne vedem și astăzi aici pentru a găsi soluții pentru oameni, pentru că pare că lucrurile sunt scăpate de sub control, trebuie soluții rapide”, a declarat Sorin Grindeanu, la sediul PSD.

Întrebat cine ar trebui să fie propunerea de premier a PSD, deputatul social-democrat l-a indicat pe Marcel Ciolacu, președintele partidului. Fostul prim-ministru PSD a adăugat că liderii partidului ar trebui să se regăsească într-un viitor guvern, ca miniștri.

Sunt cu destulă vechime în PSD, din 1996, am văzut diverse coaliții, alianțe, așa mai departe, guverne de coaliție, fie că vorbim de acea coaliție din 2009 între PSD și PD-L, fie că vorbim de USL, mai mult decât o coaliție, un program politic(…)Se ajunge într-un punct în care e nevoie de compromis. Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România și oamenii așteaptă soluții”, a precizat Grindeanu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *