Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu a semnat ordinul prin care TAROM primește 1,9 milioane de euro

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 mai 2022

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat joi, 5 mai, că a semnat Ordinul de Ministru prin care acordă TAROM un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro.

Social-democratul spune că, astfel, TAROM își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemie.

„Prin suma acordată din bugetul Ministerului Transporturilor, TAROM își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020. Comisia Europeană a autorizat această măsură și mai analizează, în prezent, o altă solicitare a TAROM pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de aproximativ 85 milioane euro”, a adăugat vicepremierul..

Context

Comisia Europeană a aprobat luni, 2 mai, o măsură de ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro în favoarea României, pentru a compensa TAROM pentru prejudiciile suferite din cauza pandemiei de coronavirus, informează un comunicat al CE.

Comisia Europeană a constatat că o măsură de ajutor de 1,9 milioane de euro acordată de România pentru a sprijini TAROM este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Această măsură vizează compensarea companiei aeriene pentru daunele suferite pe 14 rute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse de România și de alte țări pentru a limita răspândirea virusului.

Această despăgubire urmează unei alte măsuri pe care Comisia a aprobat-o la 2 octombrie 2020, care vizează despăgubirea companiei aeriene pentru daunele suferite în perioada 16 martie – 30 iunie 2020. Din cauza restricțiilor în vigoare, TAROM a înregistrat o scădere abruptă a traficului și a rentabilității în perioada respectivă. În cadrul măsurii, ajutorul va lua forma unei injecții de capital.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


  • Wow, wonderful weblog layout! How long have you been running a
    blog for? you make blogging glance easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content material!
    You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW