Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanţii Sanitas: Acord asupra unei creşteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o serie de consultări joi, la Palatul Victoria, cu o delegație de reprezentanți ai Federației Sanitas. La întâlnire au participat, de asemenea, viceprim-ministrul Marian Neacșu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

Discuțiile au abordat cele două aspecte principale ale revendicărilor comunicate anterior de reprezentanții Sanitas: necesarul de posturi în unitățile sanitare și salarizarea personalului din sistemul de sănătate.

În urma discuțiilor de joi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a decis să se ajusteze schemele de personal și să se deblocheze posturi, după o evaluare a necesarului de personal, cu prioritate acordată spitalelor universitare și centrelor spitalicești județene cele mai aglomerate, conform unui comunicat de presă emis de Guvern.

Această evaluare va fi abordată și în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc săptămâna viitoare, la care vor fi invitați managerii de spitale și cei ai centrelor spitalicești județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanții ministerelor cu atribuții în domeniu.

În legătură cu solicitările salariale, s-a ajuns la un consens privind o creștere a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar. Această majorare este planificată să fie implementată în prima parte a acestui an, conform informațiilor furnizate de sursa citată.

foto: Guvernul României

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW