Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Sondaj la comanda PSD: Gabriela Firea, pe locul doi privind alegerile pentru Primăria Capitalei


Conform unui sondaj Avangarde, comandat de PSD și realizat în urma retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu și a deciziei coaliției de a merge pe candidaturi separate, Nicușor Dan se află în fruntea preferințelor electoratului pentru Primăria Generală, cu 31% din voturi. În același timp, Gabriela Firea, candidata PSD care tocmai a intrat în cursă, ocupă locul secund, cu 24% din intențiile de vot, în timp ce Cristian Popescu Piedone (PUSL) se clasează pe locul trei, cu 20% din preferințele exprimate.

Sondajul de opinie a fost comandat de PSD și realizat de Avangarde în perioada 24 – 27 aprilie, pe un eșantion de 1.150 de persoane. Colectarea datelor s-a făcut prin intermediul interviurilor directe. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-2,31% la un grad de încredere de 95%. Conform acestui sondaj, rezultatele privind candidații la Primăria Capitalei sunt următoarele:

Potrivit sondajului, Nicușor Dan, candidatul ADU, se clasează pe primul loc cu 31% din intențiile de vot. În urma sa, Gabriela Firea, reprezentanta PSD, ocupă locul secund, având un suport electoral de 24%. Cristian Popescu Piedone de la PUSL se situează pe locul trei, cu 20% din opțiunile exprimate. Sebastian Burduja, candidatul PNL, se clasează pe locul patru cu 15% din intențiile de vot. Mihai Enache de la AUR obține 7% din sufragii. Un alt candidat este cotat cu 3% din opțiunile exprimate.

Dacă alegerile ar avea loc săptămâna viitoare, 31% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu PSD pentru Consiliul General al Municipiului București, conform rezultatelor unui sondaj recent.

Iată distribuția intenției de vot pentru alte partide:

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) – 25%
PNL – 20%
Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) al lui Piedone – 10%
Partidul SOS al Dianei Șoșoacă – 2%
AUR – 9%
Partidul REPER – 1%
Altul – 2%
În ceea ce privește retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu, 58% dintre cei chestionați au considerat că decizia alianței PSD-PNL a fost corectă, în timp ce 18% au opinat că a fost o greșeală. 24% au afirmat că nu știu sau nu au răspuns.

Referitor la satisfacția cu situația actuală din București, 38% dintre cei chestionați s-au declarat mulțumiți, împărțindu-se astfel:

Foarte mulțumit – 4%
Mulțumit – 38%
Neutru – 22%
Nemulțumit – 25%
Foarte nemulțumit – 11%
NS/NR – 0%

Dacă alegerile pentru Parlamentul European ar avea loc săptămâna viitoare, Alianța PSD-PNL ar obține 50% din voturile exprimate, conform unui sondaj de opinie realizat de Avangarde la comanda PSD.

Sondajul a fost efectuat în perioada 24-27 aprilie, prin metoda Door-to-Door (teren), iar eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă din Municipiul București, cuprinzând 1.150 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95%, la un grad de încredere de 95%.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde este condus de sociologul Marius Pieleanu.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW