Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sondaj Inscop: PSD a depășit 35%. AUR și-a dublat scorul față de parlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2021

Partidul Social Democrat se situează pe primul loc în intenția de vot, cu 35,4%, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor ar obține 17,1%, un scor dublu față de cel înregistrat în urmă cu nouă luni la alegerile parlamentare, conform unui sondaj de opinie realizat de Inscop Research.

Pe de altă parte, Partidul Național Liberal se află în cădere liberă, fiind cotat cu 21,9% din intenția de vot, în condițiile în care date au fost culese înainte de demiterea guvernului Cîțu.

Un alt partid aflat în scădere față de alegeri și precedentele cercetări este USR, care ar obține 9,8%.

Datele sondajului de opinie la nivel național au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com