Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cine este omul de afaceri de la care ar fi cerut mită polițistul de la Parchetul General | Cercetat pentru înșelăciune, prejudiciu de milioane de euro

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 mai 2020 Etichete: , , ,

Omul de afaceri de la care ofițerul de poliție judiciară ar fi cerut mită, după cum acuză DNA, ar fi Bogdan Savin, potrivit unor surse judiciare. Afaceristul este anchetat de Parchetul General pentru înșelăciune.

Investigația în care ar fi vizat Savin a fost începută de un alt parchet, însă a fost preluată de Parchetul General în 2018.

În dosar sunt cercetate posibile fapte de înșelăciune. Prejudiciul acuzat inițial era de aproximativ trei milioane de euro însă, ulterior, în urma unei expertize, ar fi ajuns la aproximativ 16 milioane de euro.

Pretinsa faptă de înșelăciune ar avea legătură cu servicii de leasing financiar. Plângerea ar fi fost depusă de compania Vest Energo împotriva Ager Leasing.

Acuzațiile DNA

Procurorii DNA acuză că ofițerul de poliție ar fi cerut șpagă 1,1 milioane de euro de la omul de afaceri cercetat de Parchetul General.

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
– acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
– acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse”, susțin anchetatorii anticorupție.

Polițistul a fost arestat preventiv de Tribunalul București.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/surse-cine-este-omul-de-afaceri-de-la-care-ar-fi-cerut-mita-politistul-de-la-parchetul-general-cercetat-pentru-inselaciune-prejudiciu-de-milioane-de-euro/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *