Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Aproape 500 de deținuți și 33 de polițiști au intrat în contact cu angajatul Penitenciarului Jilava infectat cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Aproape 500 de deținuți și 33 de polițiști au intrat în contact cu angajatul infectat cu Covid-19, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor. Așadar, cei 33 de polițiști au fost scoși din serviciu și izolați medical la domiciliu, urmând a fi testați în cursul zilei de marți pentru coronavirus.

Totodată, deținuții care au intrat în contact cu polițistul infectat vor fi monitorizați din punct de vedere medical și vor fi separați de restul deținuților care nu au interacționat cu angajatul bolnav.

„ În eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie.

Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie.

De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor.

Vă asigurăm, pe această cale, că Administraţia Naţională a Penitenciarelor implementează măsurile necesare pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate şi personalului, acţionând proactiv pentru eliminarea oricăror potenţiale noi riscuri asociate acestui context epidemiologic extrem de dinamic”, a transmis ANP.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *