Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Serghei Lavrov a dezvăluit care sunt planurile de viitor ale Moscovei: Țările occidentale au îmbrăţişat rusofobia

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 mai 2022

Ministrul rus de externe a declarat marți, 24 mai, că Moscova se va concentra pe dezvoltarea relațiilor cu China, deși ar putea lua în considerare și ofertele din partea Occidentului de restabilire a legăturilor.

Serghei Lavrov, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la un eveniment la Moscova, a declarat că țările occidentale au îmbrățișat „rusofobia” de când Rusia a lansat invazia în Ucraina.

Rusia lucrează pentru a înlocui bunurile importate din țările occidentale, a spus el, iar în viitor va depinde doar de țările „de încredere” care nu sunt înclinate către Occident.

„Dacă ei [Occidentul] vor dori să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a declarat Lavrov, potrivit unei transcrieri de pe site-ul ministerului de externe.

Lavrov a enunțat nemulțumirile față de țările occidentale despre care a spus că sunt hotărâte să schimbe regulile relațiilor internaționale în detrimentul Rusiei.

Lavrov a declarat că obiectivul Moscovei este acum de a dezvolta în continuare legăturile cu China: „Acum că Occidentul a adoptat o „poziție de dictator”, legăturile noastre economice cu China vor crește și mai rapid. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o șansă de a dezvolta Orientul Îndepărtat (al Rusiei) și Siberia de Est”.

China, a spus el, dispune de tehnologii de informare și comunicare „care nu sunt cu nimic inferioare celor occidentale. O mare afacere aici va asigura beneficii reciproce”.

Lavrov a declarat că Rusia se va baza „doar pe noi înșine și pe țările care s-au dovedit a fi de încredere și care nu dansează pe muzica altora. Dacă țările occidentale se răzgândesc și propun o anumită formă de cooperare, atunci putem decide”.

Vorbind pentru agenția de știri rusă RIA Novosti, Lavrov a adăugat:

„Acum centrul dezvoltării mondiale s-a mutat în Eurasia. În acest moment, avem cea mai extinsă rețea de parteneriate în regiunea eurasiatică. Trebuie să ne bazăm pe ele în dezvoltarea în continuare a țării noastre, a capacităților de transport, tranzit și logistică. Sunt convins că aceasta este calea corectă. Partenerii noștri occidentali au dovedit, și nu pentru prima dată, că sunt incapabili să negocieze”, a adăugat el.

Foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *