Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Senatorii PNL, convocaţi de urgenţă în şedinţă. Posibilă schimbare din funcţie a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu – surse

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Senatorii PNL au fost convocaţi, miercuri dimineaţa, într-o şedinţă a grupului, în ultima zi a sesiunii parlamentare. Potrivit unor surse liberale, este posibilă schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, în urma declaraţiilor critice făcute de acesta, în ultima perioadă, la adresa coaliţiei şi a PSD.

Senatorii au fost convocaţi în şedinţă de grup, de la 9.30. Este ultima întâlnire a senatorilor, Parlamentul intrând în vacanţă parlamentară, începând cu 1 iulie, până în septembrie. Liberalilor li s-a transmis să fie prezenţi şi la şedinţa de plen de astăzi.

Propunerea privind schimbarea preşedintelui Senatului trebuie să vină de la grupul parlamentar care l-a propus, potrivit Regulamentului acestei Camere.

O şedinţă de plen, ultima din această sesiune, are loc la ora 12.00 şi potrivit surselor atunci ar urma să fie făcut anunţul din partea grupului PNL.

Funcţia de preşedinte al Senatului ar urma să fie deţinută interimar, până la revenirea parlamentarilor din vacanţă.

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor aduse de acesta coaliţiei, în privinţa măsurilor fiscale.

Despre ce vorbim? Eu nu am aceste informații, nu m-a sunat nimeni”, a declarat Florin Cîțu, înaintea ședinței PNL de miercuri.

Luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, PNL l-a schimbat pe Florin Cîţu şi din funcţia de preşedinte interimar la Organizaţia PNL Sector 3.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *