Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, în discuție cu președintele Franței pe tema pandemiei: Trebuie să acționăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic la nivelul UE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică, joi, cu președintele Franței, Emanuel Macron, pe tema răspunsului european la pandemia de COVID-19.

Din comunicatul publicat de Administrația Prezidențială reiese că Președintele României a subliniat importanța unei acțiuni concertate la nivelul Uniunii Europe pentru a contracara efectele pandemiei. În acest sens, Klaus Iohannis a spus că trebuie să acționăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic și sustenabil la nivelul Uniunii Europene.

În ceea ce privește măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Președintele României a arătat că așteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și la Fondul de redresare economică.

România și Franța sunt susțin mutualizarea datoriilor la nivelul Uniunii Europene sau emiterea de așa-numite eurobonduri pentru finanțarea deficitelor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *