Tuesday, December 6, 2022
Jurnalism corect


Șeful Poliției Capitalei: Ne cerem scuze pentru tragicul eveniment produs de lucrătorul care a ucis o fetiță

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2022

„Ne cerem scuze”, a fost reacția chestorului Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, după ce o fetiță de 13 ani a fost lovită mortal cu mașina de un polițist. Chestorul a evitat să dea detalii despre traseul agentului care a provocat accidentul, menționând că polițiștii sunt în misiune pe tot parcursul programului. 

Transmit condoleanțe familiei îndurerate, vreau să îmi cer scuze în numele Poliției Capitalei pentru tragicul eveniment produs de lucrătorul DGPMB care a ucis o fetiță. Dumnezeu să o odihnească în pace pe Raisa”, a transmis vineri, 14 ianuarie, șeful Poliției Capitalei.

Chestorul Bogdan Berechet a anunțat că polițistul a fost suspendat din funcție și a fost pus la dispoziția anchetatorilor.

Polițistul se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Polițistul nu era în misiune urgentă. Poliția Capitalei a răspuns astăzi, informând că polițistul se afla în misiune, desfâșurând activități specifice, polițienești”, a explicat chestorul Bogdan Berechet.

Totodată, șeful Poliției Capitalei a infirmat acuzațiile potrivit cărora instituția ar fi încercat să mușamalizeze evenimentul.

Din păcate, nimic din ceea ce facem nu o poate aduce la viață pe Raisa, însă polițiștii vor continua ancheta și vor pune la dispoziție datele pentru clarificarea rapidă a situației”, a adăugat chestorul.

Începând de luni, polițiștii din București vor fi nevoiți să facă un anunț prin dispecerat, înainte să pornească semnalele acustice și luminoase ale mașinilor de serviciu.

Polițistul care a omorât-o pe trecerea de pietoni pe Raisa, o fată de 13 ani, și a accidentat o altă fată de 11 ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com