Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful MAE, Bogdan Aurescu: Politica României este de a nu se referi la sprijinul militar pentru Ucraina

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susține că politica României este „de a nu se referi” la sprijinul militar pentru Ucraina. Această precizare a făcut-o într-o conferință de presă cu omologul său armean, Ararat Mirzoyan, luni, 3 aprilie. 

„După cum am menţionat în repetate rânduri, politica României este de a nu se referi la această chestiune a sprijinului militar, având în vedere necesitatea ca ajutorul pe care Uniunea Europeană, statele membre, NATO şi statele membre NATO îl acordă Ucrainei să fie cât mai eficient”, a menționat Bogdan Aurescu.

În urmă cu o săptămână, oficialul României de la Externe a oferit un  interviu postului de televiziune BBC în care era întrebat direct, „dacă România oferă sprijin militar Ucrainei”.

Aurescu a rprecizatjurnalitului străin că  decizia Guvernului de la Bucureşti este e a nu face publică dimensiunea ajutorului acordat Kievului. Ministrul român de externe a mai spus că sprijinul populaţiei pentru ajutorarea Ucrainei este foarte mare şi că această ţară este victima unei agresiuni şi de aceea trebuie ajutată. „Cred că la sfârşitul razboiului, multe lucruri vor fi făcute cunoscute. Ceea ce este important acum este să ajutăm Ucraina să câştige războiul” , menționa șeful Diplomației din România.

Aurescu și Iohannis, declarații asemănătoare privind sprijinul Ucrainei

În ceea ce privește sprijinul militar oferit Ucrainei, președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, în repetate rânduri, că România este solidară cu Ucraina, însă, în spațiul public nu a precizat direct dacă spriinul este și militar.

„Sprijinul pentru Ucraina „înseamnă sprijin pentru securitatea României și pentru români”, sublinia Iohannis.
România este una dintre țările care au găzduit cei mai mulți ucraineni de la debutul războiului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

 

.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW