Saturday, February 29, 2020
Jurnalism corect


Dosar pentru mită în afaceri cu lemn. Un polițist și un fost șef al Gărzii Forestiere Suceava, trimiși în judecată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2019 Etichete: , ,

Un polițist din Suceava, pe nume Damian Gheorghe, împreună cu un fost șef din Garda Forestieră și cu doi administratori ai unei companii care exploatează lemnul au fost trimiși în judecată pentru luare și dare de mită.

Ofițerul de poliție de la IPJ Suceava, Damian Gheorghe și Aurel Dumitru, la data faptei șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava ar fi luat mită de la Doi administratori ai unei companii care se ocupă cu exploatarea de lemn.

Potrivit procurorilor, în 2016, poițistul i-ar fi  anunțat pe reprezentanții firmei despre faptul că a doua zi va fi efectuat un control la sediul companiei care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

În aceași zi, administratorii au hotărât să mute aroximativ 88 m3 de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală pentru ca la control să nu fie descoperită.

După efectuarea superfcială a respectivului control, inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel ar fi primit de la oamenii de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menține controlul judiciar.

sursa foto: Dreams Time

Citeste si:  Fost consilier ANAF, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare/ Georgel Damian a fost găsit vinovat pentru de luare de mită

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW