Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Șeful Jandarmeriei, audiat la DNA pentru că ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare / Bogdan Enescu: Sunt nevinovat

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a fost audiat joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că ar fi încasat ilegal sume de bani pentru sute de ore suplimentare.

„În opinia mea sunt nevinovat”, a declarat Bogdan Enescu la intrarea în sediul DNA. Întrebat dacă ia în calcul o eventuală demisie, șeful Jandarmeriei a replicat „Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a intrat în vizorul DNA în cazul încasării ilegale a unor sume de bani pentru ore suplimentare efectuate, potrivit unor surse. Foștii șefi ai instituției, Cătălin Sindile și Constantin Florea sunt și ei anchetați în același dosar, după cum Main News a scris aici. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 80.000 lei.

Acuzația lansată împotriva celor trei este de uzurpare a funcției.

Enescu, aproape 1.000 de ore suplimentare

În cazul lui Bogdan Enescu, actualul șef al Jandarmeriei Române, ar fi vorba de circa 900 de ore suplimentare, a căror efectuare și plată ar fi aprobat-o el.

Prejudiciul se ridică, în privința acestuia, la 40.000 de lei.

Sindile, ore suplimentare la mitingul Diasporei

În ceea ce îl privește pe Cătălin Sindile, ar fi vorba despre ore suplimentare din anii 2018-2019, în dosarul procurorilor DNA fiind luată în calcul inclusiv seara de 10 August 2018.

Atunci, Jandarmeria Română a reprimat violent manifestanții pașnici din Piața Victoriei, iar zilele acestea se judecă o cerere de reluare a cercetărilor în acel caz, inclusiv pe numele lui Sindile.

CITEȘTE ȘI: Eșec pentru Sebastian Cucoș, fost șef al Jandarmeriei Române, în procesul care a ținut o lună pe loc cazul redeschiderii anchetei 10 August

Procurorii anticorupție au fost sesizați, în vară, după un control făcut de Direcția de Audit Intern din MAI.

Main News a scris, încă din luna iulie, că procurorii DNA verifică situația orelor suplimentare de la Jandarmeria Română. La vremea respectivă, dosarul era in rem.

CITEȘTE ȘI: Reacția Jandarmeriei, după ce DNA a început urmărirea penală pe numele șefului instituției, Bogdan Enescu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW