Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


BREAKING Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, urmărit penal de DNA pentru că ar fi încasat ilegal bani pentru ore suplimentare | Cătălin Sindile, șef în instituție la violențele din 10 August, anchetat și el

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 19 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a intrat în vizorul DNA pentru încasarea ilegală a unor sume de bani pentru ore suplimentare efectuate, potrivit unor surse. Foștii șefi ai instituției, Cătălin Sindile și Constantin Florea sunt și ei anchetați în același dosar. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 80.000 lei.

Enescu, Sindile și Florea vor ajunge, joi, în fața procurorilor anticorupție, în calitate de suspecți, potrivit surselor citate.

Acuzația lansată împotriva celor trei este de uzurpare a funcției.

Enescu, aproape 1.000 de ore suplimentare

În cazul lui Bogdan Enescu, actualul șef al Jandarmeriei Române, ar fi vorba de circa 900 de ore suplimentare, a căror efectuare și plată ar fi aprobat-o el.

Prejudiciul se ridică, în privința acestuia, la 40.000 de lei. Potrivit unor surse, Enescu susține că nu a primit, încă, o citație pentru a se prezenta la DNA.

Sindile, ore suplimentare la mitingul Diasporei

În ceea ce îl privește pe Cătălin Sindile, ar fi vorba despre ore suplimentare din anii 2018-2019, în dosarul procurorilor DNA fiind luată în calcul inclusiv seara de 10 August 2018.

Atunci, Jandarmeria Română a reprimat violent manifestanții pașnici din Piața Victoriei, iar zilele acestea se judecă o cerere de reluare a cercetărilor în acel caz, inclusiv pe numele lui Sindile.

CITEȘTE ȘI: Eșec pentru Sebastian Cucoș, fost șef al Jandarmeriei Române, în procesul care a ținut o lună pe loc cazul redeschiderii anchetei 10 August

Procurorii anticorupție au fost sesizați, în vară, după un control făcut de Direcția de Audit Intern din MAI.

Main News a scris, încă din luna iulie, că procurorii DNA verifică situația orelor suplimentare de la Jandarmeria Română. La vremea respectivă, dosarul era in rem.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al instituției a confirmat că procurorilor le-au fost trimise mai multe documente.

„ Da, există o anchetă în desfășurare, Jandarmeria a pus la dispoziție toate documentele pentru stabilirea adevărului”, a spus Despina pentru mainnews.ro, la momentul respectiv.

Bogdan Enescu nu a dorit să comenteze public acuzațiile din acest dosar. Cătălin Sindile și Constantin Florea nu au putut fi contactați.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW