Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful Arestului din Argeș, reținut de DIICOT, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 500 de euro și un cartuș de țigări

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 29 iulie 2023

Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Argeş a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la o persoană aflată în arest preventiv 500 de euro şi un cartuş de ţigări pentru a permite suplimentarea numărului de vizite şi a apelurilor telefonice, a transmis sâmbătă, 29 iulie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

„S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite şi a apelurilor telefonice şi pentru a  primi în incinta unităţii de detenţie  pachete cu o greutate mai mare decât limita legală. Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins şi primit sume de bani şi bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală”, a transmis DIICOT.

Sursa citată a precizat că „acţiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenţie cu consecinţa îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT”.

Şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii