Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre cazul secretarului de stat revocat din funcție la o zi după numire: Nu am mai înțeles nimic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2021

Ludovic Orban a precizat că va discuta cu premierul Florin Cîțu despre cazul secretarului de stat al PNL din Ministerul Sănătății, revocat la o zi după numire. Președintele liberalilor susține că „nu a mai înțeles nimic” în momentul în care a văzut decizia de demitere, publicată în Monitorul Oficial.

În cadrul negocierilor, la Ministerul Sănătăţii, PNL este reprezentat de doi secretari de stat. Noi am desemnat cei doi candidati, respectiv domnul Andrei Baciu, care este şi vicepreşedintele Comisiei de vaccinare şi domnul Cosmin Baciu care este un medic cunoscut, un medic apreciat şi care trebuia numit încă de când am luat decizia de susţinere în BPN. Când am văzut în Monitorul Oficial numirea domnului Baciu, am spus, în sfârşit s-a făcut ceea ce trebuia făcut. Când am văzut demiterea, am spus că nu am mai înţeles nimic”, a declarat Ludovic Orban, vineri seară, după gala TNL, citat de News.ro.

Actualul președinte al PNL a precizat că va avea o discuție cu premierul Florin Cîțu pe această temă.

Nu am avut timp să discutăm pe acest subiect, deşi ne-am întâlnit la Dolj şi la Vâlcea. Vom discuta, evident”, a explicat Orban.

Context

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cosmin Baciu a fost eliberat din funcţie, vineri, la o zi după ce a fost numit, potrivit unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit unor reprezentanţi ai Guvernului, eliberarea din funcţie a avut loc din cauza nerespectării procedurii la numirea lui Cosmin Baciu, fiind necesară anterior publicarea în Monitorul Oficial a unei hotărâri de Guvern de reorganizare care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, arată sursa citată.

Cosmin Baciu fusese numit în funcţie joi. Decizia publicată vineri prevede eliberarea lui Baciu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *