Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful AEP: Datele personale ale românilor din străinătate care s-au înscris pentru votul prin corespondență nu vor ajunge la ANAF

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , ,

Datele cu caracter personal le românilor care s-au înscris pe portalul www.votstrainatate.ro vor fi folosite exclusiv pentru alegerile prezidențiale, în procesul electoral. Precizarea a fost făcută de preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică. El îi asigură pe toți cei care s-au înscris că datele furnizate sunt în siguranță. 

Constantin-Florin Mituleţu-Buică susține că informaţiile potrivit cărora datele personale ale alegătorilor români din străinătate ar putea ajunge la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au făcut ca mulți români să aibă rețineri în a se înscrie pe portalul www.votstrainatate.ro.

„Registrul electoral, gestionat de AEP, cuprinde datele personale ale tuturor cetăţenilor români cu drept de vot. Nu am pus, nu punem şi nu vom pune aceste date la dispoziţia niciunei entităţi a statului, cu excepţia celor implicate în organizarea şi desfăşurarea proceselor electorale, deoarece instrumentele legale ne spun că nu avem voie”, a precizat preşedintele AEP.

Potrivit art. 29 alin. (2) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale. În cazul datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate care se preînregistrează pe portalul www.votstrainatate.ro, acestea sunt doar la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a Poştei Române, doar pentru aceste alegeri.

În plus,  listele electorale permanente cu cetăţenii români înregistraţi ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

„Îi asigur pe toţi românii din străinătate că datele lor sunt în siguranţă şi îi îndemn să continue să se înregistreze fără rezerve pe portalul www.votstrainatate.ro, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”, a subliniat preşedintele AEP.

Foto: cvlpress.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/seful-aep-datele-personale-ale-romanilor-din-strainatate-care-s-au-inscris-pentru-votul-prin-corespondenta-nu-vor-ajunge-la-anaf/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *