Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Secția Specială confirmă că nu s-a încheiat renumărarea voturilor exprimate în alegerile pentru Primăria Sectorului 1

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 mai 2021

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a transmis oficial că Poliția Capitalei nu a finalizat procesul de renumărare a voturilor exprimate în alegerile pentru Primăria Sectorului 1.

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror”, se arată în comunicatul transmis de parchetul general.

Potrivit surselor Mainnews.ro, există diferențe față de situația voturilor din toamnă, în favoarea lui Dan Tudorache. Cu toate acestea, diferența dintre el și Clotilde Armand ar fi una remontabila, ținând cont de voturile rămase de numărat.

Context

La cererea unui procuror al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, o echipă coordonată de Serviciul Control Intern din Poliția Capitalei a început renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Decizia a fost luată în dosarul deschis în urma plângerii fostului edil, Dan Tudorache. Procurorul de caz a susținut că renumărarea trebuie să fie făcută de poliție întrucât SIIJ nu deține spațiul necesar pentru desfășurarea acestor activități și nici personal suficient.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW