Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Noi audieri după incendiul de la Institutul Matei Balș. Ministerul Sănătății, despre starea răniților : Mai multe persoane, la ATI. Doi pacienți, în stare gravă

By Redactia , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2021 Etichete: ,

Ministerul Sănătății transmite că zece dintre pacienții transferați de la Institutul Matei Balș ca urmare a incendiului de vineri dimineață sunt internați la secțiile ATI, doi dintre ei fiind în stare gravă. Ancheta deschisă de procurori continuă cu noi audieri și cu cercetarea la fața locului. Până la ora transmiterii știrii, au fost audiate două asistente și un medic.

Anunțul Ministerului Sănătății

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și care au fost transferați în alte unități sanitare:

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă.

Spitalul Universitar de Urgență din București: 5 pacienți – 4 pacienți în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți: stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți, 1 pacient în stare gravă (ATI), 5 pacienți în stare stabilă;

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central: 4 pacienți, 2 pacienți urmează să fie externați, 1 pacient în stare stabilă, internat în secția ATI, 1 pacient intubat, instabil (ATI).

Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți, 2 pacienți în stare stabilă , 2 pacienți în secția ATI (stare stabilă).

Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: un pacient intubat (ATI).

Spitalul de Urgență Floreasca: 6 pacienți, 3 pacienți în stare stabilă, 3 urmează să fie externați.

Spitalul Monza 3 pacienți, stare stabilă.

Stadiul anchetei

În dosar se fac cercetări pentru ucidere din culpă, cinci persoane, patru infirmiere și un instalator, fiind audiate vineri. Sâmbătă dimineața, două asistente și un medic au dat declarații în cauză. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani vor participa la cercetarea la fața locului.

Potrivit procurorilor, există posibilitatea ca după izbucnirea incendiului să fi explodat mai multe tuburi de oxigen. Anchetatorii urmează să stabilească dacă în spital au existat surse alternative de încălzire. O altă procedură este analizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale unității medicale.

Sâmbătă se va realiza necropsia persoanelor decedate, pentru a fi identificate. Cinci persoane au decedat în urma incendiului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW