Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


USR PLUS și-a desemnat cinci reprezentanți pentru funcțiile de rang secund în cadrul ministerelor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Alianța USR PLUS a anunțat luni patru noi secretari de stat și un subsecretar de stat pentru pozițiile care îi revin în cadrul ministerelor în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii
Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educației
Adrian-Ștefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului
Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei
Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

CITEȘTE ȘI: Cum își împart partidele aflate la guvernare funcțiile în eșaloanele secunde

Iulia Popovici este critic și curator de artele spectacolului, expert în programe culturale românești și europene, autoare de cărți despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Șuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociația Trans-sectorială a Independenților din Cultură), organizație de advocacy și asistență pentru lucrătorii culturali independenți. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Adrian-Ștefan Cârstea este absolvent al Universității Politehnica București și de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani a decis că este momentul să se implice în schimbarea modului în care se face politică în țara noastră, intrând în partidul Uniunea Salvați România, filiala Argeș.

Vlad Sinca este economist cu o experiență de zece ani în domeniul energiei, în poziții de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018 și a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 și se bucură de o experiență și expertiză bogată în domeniul politicii externe. A fost Consilier în Administrația Prezidențială și Expert în Parlament și în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăți și un masterat absolvite și un doctorat în an terminal în domeniul științelor politice.

În zilele următoare, Alianța USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW