Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secretarul de stat al SUA și reprezentanții statelor din grupul București 9, convorbire pe tema situației de la granița Ucrainei

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 4 ianuarie 2022

Secretarul de stat Antony Blinken a purtat o convorbire cu reprezentanții diplomațiilor din țările membre ale grupului București Nouă (B9), potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA. Din partea României a participat Dan Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în vreme ce celelalte stat au fost reprezentate la nivel de ministru. 

Conform sursei citate, Blinken şi reprezentanții diplomaţiilor ţărilor membre ale NATO de pe flancul estic au discutat despre concentrarea destabilizatoare de trupe ale Federației Rusiei de-a lungul frontierei cu Ucraina, nevoia unei poziţii unitare a statelor NATO, precum şi despre cooperarea transatlantică.

„Secretarul de stat a subliniat angajamentul Statelor Unite de a continua consultările și coordonarea strânsă cu toți aliații și partenerii noștri transatlantici, în timp ce lucrăm pentru detensionare prin descurajare, apărare și dialog”, se menționează în comunicatul Departamentului de Stat.

Statele Unite şi Rusia vor avea consultări bilaterale pe tema pe 10 ianuarie în Elveția, la Geneva. Tema acestor consultări este legată de solicitările Kremlinului ca NATO să-şi îngheţe extinderea spre est, iar SUA să nu mai amenajeze baze militare noi în spaţiul ex-sovietic.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/secretarul-de-stat-al-sua-si-reprezentantii-statelor-din-grupul-bucuresti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *