Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Se pregătește terenul pentru cererea de eliberare a lui Dragnea/Primul demers avut în vedere de un avocat din dosarul angajărilor fictive

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Unul dintre avocatii din procesul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, Adrian Toni Neacsu, va depune o contestatie prin care va cere anularea sentinței dictată în luna mai.

Avocatul invocată o decizie recentă a Curții de Apel București (despre care mainews.ro a scris AICI), care a anulat hotărâri luate de CSM și Colegiul de Conducere al Instanței Supreme. Acestea au stat la baza tragerii la sorți a completurilor de cinci judecători, inclusiv a celui care l-a condamnat pe Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnaliștii mainnews.ro pe ce argumente se bazează pentru a cere anularea sentinței dictată în luna mai, Toni Neacșu a explicat:

„Orice inculpat, are dreptul să fie judecat de instanță imparțială și constituită potrivit legii. În cazul nostru, nu am avut nicio instanță imparțială și constituită potrivit legii. Nu e constituită potrivit legii pe simplul considerent că hotărârea Colegiului de conducere a Înaltei Curți în baza căreia s-a format acest complet de judecată nu a fost publicat în Monitorul Oficial astfel încât nu poate produce niciun efect juridic. A fost lipsită de imparțialitate pentru simplul considerent că instanța nu a găsit de cuviință să se pronunțe pe chestiunea completurilor de trei judecători pe care noi am invocat-o în acest dosar după ce se pronunța CCR care era sesizată exact cu aceeași problemă juridică. Astfel încât s-a ajuns la situația cel puțin ciudată în care deși noi am invocat în dosar problema nelegalității completurilor de trei din perspectiva specializării judecătorilor, noi suntem singurii care nu putem invoca decizia CCR în care s-a stabilit că într-adevăr acestea au fost nelegal constituite”.

Toni Neacșu: Completurile de 5 judecători de la Înalta Curte sunt ilegale.

„Potrivit instanței de contencios administrativ hotărârile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate în Monitorul Oficial. (…) Actele administrative cu caracter normativ intră în vigoare doar de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, până atunci ele neexistând juridic și neputând produce nici un efect”, își explică Toni Neacșu decizia, într-o postare pe Facebook.

Prin urmare, susține avocatul, completurile de 5 judecători de la Înalta Curte sunt ilegale.

,,Concluzia e simplă, completele de 5 judecători de la ÎCCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite în baza legii, caz evident de contestație în anulare”, a scris el.

Avocatul Toni Neacsu a reprezentat-o pe Olguta Sefu, fost director executiv adjunct la Protectia Copilului Teleorman, care a fost condamnata la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu suspendarea pentru fals intelectual. Dacă o astfel de contestație ar fi depusă și de avocații lui Dragnea, sentința dictată în luna mai ar putea fi anulată, lucru care ar putea duce la eliberarea fostului șef al PSD și la rejudecarea dosarului.

Foto: INQUAM PHOTO/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW