Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Ionuţ Moşteanu: Frăţia PNL-PSD-UDMR blochează eliminarea pensiilor speciale pentru primari

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, a cerut marți, 9 noiembrie ca săptămâna viitoare să fie dezbătut în plen proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale pentru foştii şi actualii primari şi şefi de consilii judeţene. Solicitarea a fost însă respinsă.

„Într-o lună şi trei săptămâni, vom avea o nouă categorie de pensionari speciali: foşti şi actuali primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Este o nouă palmă pentru fiecare român care a muncit o viaţă întreagă şi trăieşte cu o pensie mică. O nouă palmă pe care PNL, PSD şi UDMR o dau milioanelor de români. În 2019, PSD a introdus pensii speciale pentru primari, doi ani la rând ele au fost prorogate, pentru că USR a făcut presiuni.

Noi am fi vrut să le desfiinţăm, dar PNL s-a opus, a zis să le amânăm. Colegii mei din USR au depus atunci un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, pensii care nu sunt în plată în momentul acesta, dar care vor intra în plată într-o lună şi trei săptămâni. Tot ce vor PNL, PSD şi UDMR să facă este să bage această temă sub preş. Toţi românii trebuie să vadă ce părere au aceşti politicieni pe care, în campanii, i-am auzit cum promiteau să desfiinţeze pensiile speciale. Acum le bagă sub preş”, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii, potrivit News.ro.

Această nouă categorie de pensii speciale ar urma să intre în plată la 1 ianuarie 2022.

Dacă proiectul nu va fi pus pe ordinea de zi, el se va adopta tacit în data de 19 noiembrie. Cel mai probabil, apreciază Moșteanu, acesta urmează să fie „îngropat” definitiv în sertarele Senatului, astfel că aleșii locali vor beneficia de pensii speciale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW