Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Tăriceanu, despre pierderea siglei și a numelui partidului: ALDE va avea congres după prezidențiale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Călin Popescu Tăriceanu lămurește zvonurile potrivit cărora ALDE își va pierde sigla și numele partidului, după ruperea de familia europeană și anunță un congres care va avea loc după alegerile prezidențiale. 

Tăriceanu spune că ALDE s-a rupt de ALDE Europa, după alegerile pentru Parlamentul European, din cauza presiunilor pentru ruperea coaliției de guvernarea și apropierea de Alianța USR-PLUS.

„În urma unor zvonuri false aruncate în spațiul public de anumiți foști membri ai ALDE care încearcă să își justifice trădarea, consider că este normal pentru toți colegii din partid să fac următoarele precizări despre sigla și denumirea partidului:

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților din România a decis dezafilierea de ALDE Europa după alegerile pentru Parlamentul European. Motivele acestei retrageri au fost: permanenta presiune făcută de lideri ai ALDE Europa pentru părăsirea alianței de guvernare cu PSD și pentru apropierea de USR-PLUS; lipsa de sprijin, sau chiar închiderea ochilor, în lupta împotriva abuzurilor din justiție și încălcarea drepturilor și libertăților cetățeanului; intenția, finalizată mai târziu, de diluare a ALDE Europa într-un grup european “progresist” unde s-a pierdut identitatea liberală”, a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, președintele ALDE a aunțat un congres al partidului care va avea loc după alegerile prezidențiale.

„Sigla și denumirea ALDE România sunt mărci înregistrate la OSIM, dar este normal ca în momentul în care ALDE România a ales să părăsească grupul ALDE Europa să se pună problema unei identități proprii care să păstreze linia liberală a partidului și să evite orice confuzie. Acest lucru va trebui făcut într-un congres al partidului, congres care va avea loc după alegerile prezidențiale din această toamnă.

Nu există nici o solicitare oficială din partea conducerii ALDE Europa cu privire la acest aspect. Într-un schimb de mesaje pe care l-am avut cu președintele ALDE Europa am convenit ca problema numelui să fie soluționată pe cale amiabilă. Având în vedere realitatea politică de după decizia dezafilierii, este normal să fie nevoie de o clarificare în privința numelui.

Nu există un termen până la care trebuie făcută această schimbare așa că partidul poate participa la următoarele alegeri, locale și parlamentare din 2020, cu actuala siglă și actuala denumire.

Avem de a face cu un război împotriva ALDE, cu o încercare de destructurare a partidului, iar cei care sunt în spatele acestei acțiuni folosesc inclusiv dezinformări ca să-și îndeplinească scopul.

Îi îndemn pe cei care au ales să părăsească partidul și să accepte firimituri de ciolan de la dna Dăncilă&Co să nu-și mai îmbrace trădarea în motivații ideologice pentru că nu păcălesc pe nimeni.

Trădarea rămâne trădare indiferent cu cât parfum o dai”, a mai spus Tăriceanu.

Context

Marian Cucșa, demisionat recent din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu  susține că ALDE Europa ar fi înştiinţat ALDE România, printr-o scrisoare, că nu mai are voie să folosească numele şi sigla formaţiunii, având în vedere că partidul s-a retras, după alegerile europarlamentare, din familia politică europeană.

Marian Cucșa acuză conducerea ALDE că a ascuns avertismentul primit din partea ALDE European și că partidul riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW