Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Se închide circulația pe Valea Oltului, pentru lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti. Sorin Grindeanu: Vom avea rute alternative

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 iulie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat închiderea circulației pe Valea Oltului pentru realizarea lucrărilor necesare la autostrada Sibiu-Pitești. Traficul va fi restricționat pe timpul zilei între 8 iulie și 9 august, urmând ca pe timpul nopții să fie permis din nou. Grindeanu a explicat că defrișările necesare pentru lotul 2 al autostrăzii nu pot fi realizate în condiții de siguranță sub trafic. „Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni,” a declarat ministrul.

Pentru a evalua situația, ministrul Grindeanu și directorul CNAIR, Cristian Pistol, vor vizita șantierul. „Merg vineri cu directorul CNAIR, Pistol, și cu colegii la fața locului,” a spus Grindeanu, subliniind importanța defrișărilor aprobate. Acestea sunt esențiale pentru progresul autostrăzii, dar implică riscuri semnificative dacă sunt realizate în prezența traficului. „Vorbim de înălțimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie să fie tăiați acești arbori care riscă să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației,” a adăugat ministrul.

În perioada lucrărilor, CNAIR și Poliția Română vor comunica din timp rutele alternative pentru a asigura fluența traficului pe durata zilei. „Între 8 iulie și 9 august, pe perioada zilei, vom avea rute alternative, pe perioada nopții se va redeschide traficul,” a declarat Grindeanu. El a subliniat că mobilizarea maximă a echipelor este esențială pentru a finaliza lucrările în termenul stabilit. „Am cerut și eu, și colegii de la CNAIR, companiei care desfășoară aceste lucrări să aibă mobilizare mare și să finalizeze aceste lucrări în această lună și să ne folosim de aceste 30 sau 31 de zile la maxim, pentru a avea un progres major pe acel tronson,” a conchis ministrul Transporturilor.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii