Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Schimb dur de replici între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 august 2024

Au apus vremurile în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se înțelegeau ca doi vechi prieteni. Cel mai probabil viitori candidați la alegerile prezidențiale, premierul și președintele PNL au avut joi și vineri, de la distanță, un schimb acid de replici. 

Totul a pornit joi, după ce publicația Snoop.ro a dezvăluit că Partidul Național Liberal a cheltuit nu mai puțin de 2 milioane de euro pentru promovarea cărții semnate de Nicolae Ciucă – „Un ostaș în slujba țării”. Întrebat miercuri despre această situație, premierul Marcel Ciolacu nu a ratat ocazia și l-a atacat pe liderul PNL: „Am înţeles că au fost folosite la lansarea unei cărţi. O să fie un best-seller, sunt ferm convins, mai ales că ţinem cont de ce promovare a avut”.

Replica lui Ciucă nu s-a lăsat prea mult așteptată: „Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească şi el cartea, poate avea multe de învăţat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou. Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către iniţiative caritabile”.

Vineri, Ciolacu și Ciucă și-au reluat schimbul de replici. Întrebat din nou despre cartea liderului PNL, premierul l-a ironizat din nou: „Îmi tot spune de două luni, să mi-l ofere odată. Staţi să mi-l ofere întâi. (…) Nu m-a solicitat domnul Ciucă pentru prefaţă”.

Nicolae Ciucă a revenit și l-a criticat pe premier pentru modul în care tratează cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

„Am observat ardoarea cu care premierul Marcel Ciolacu aduce în discuţie problema cărţii pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniştit! Va avea un exemplar cu dedicaţie, sper că va reuşi să-l citescă. Dar până atunci, în calitate de partener de coaliţie, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situaţia de la spitalul Pantelimon. Am observat controversele din presă şi declaraţiile contradictorii ale premierului Marcel Ciolacu”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Ciolacu: „Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi şi disperaţi”

Ciolacu a replicat cu un atac virulent asupra lui Ciucă.

„România are nevoie de lideri coerenţi şi, mai ales, consecvenţi! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi şi disperaţi, nu al bărbaţilor de stat, de la care lumea aşteaptă soluţii la problemele lor. Să te prăbuşeşti aşa, după ce ai bătut marşul ”stabilităţii” la înviorare, la prânz şi seara, este destul de trist. Şi ipocrit! Domenii vitale precum sănătatea şi educaţia nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate şi atenţie, sub toate aspectele”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PNL nu s-a lăsat mai prejos și l-a ironizat pe Ciolacu pentru modul în care a pronunțat joi cuvântul „malpraxix” (premierul a pronunțat „malsprasi”)

„Am citit postarea-replică a «colegului» Marcel Ciolacu. Dacă ar fi să-i răspund în acelaşi fel, aş putea spune că nu cred că a citit-o înainte de a fi postată. Nu o fac pentru că nu vreau să alimentez starea de nervozitate a unui premier PSD pus în faţa unor situaţii care implică termenul de MALPRAXIS”, a scris pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii