Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Rusia amenință din nou cu războiul nuclear / Medvedev: Va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 mai 2022

Dmitry Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Apărare a țării, a amenințat din nou Occidentul cu un „război nuclear”. Într-un mesaj postat pe Telegram joi, 12 mai, Medvedev s-a referit, în special, la trimiterea de arme în Ucraina. Totodată, mesajul său a fost publicat după ce Finlanda a anunțat că va adera la NATO.  

„Eforturile țărilor NATO de a trimite arme în Ucraina, de a antrena trupele sale pentru a folosi echipamente occidentale, de a desfășura mercenari și de a organiza exerciții în apropierea granițelor noastre cresc șansele unui conflict direct și deschis între Rusia și NATO, în locul actualului război proxy. Există întotdeauna riscul ca un astfel de conflict să se transforme într-un război nuclear total. Acesta va fi un scenariu dezastruos pentru toată lumea”, a avertizat Medvedev, potrivit agenției ruse de știri TASS.

Fostul președinte rus a subliniat că analiștii străini au continuat să vorbească non-stop despre războiul NATO împotriva Rusiei, „iar liderii occidentali devin din ce în ce mai cinici”.

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și premierul Sanna Marin și-au exprimat joi, 12 mai, sprijinul în vederea aderării țării la NATO, în pofida unor amenințări venite din partea Federației Ruse, țară cu care împarte peste 1.300 km de frontieră.

Anunțul nu reprezintă neapărat o surpriză, în contextul în care Guvernul finlandez a prezentat recent Parlamentului țării un raport privind securitatea națională, care a conturat calea spre aderarea la alianța nord-atlantică ca una dintre opțiunile viabile ale Finlandei.

Și Guvernul țării vecine Suedia este așteptat ca, la rândul său, să anunțe oficial intenția de aderare la NATO, cea mai bună umbrelă de securitate în acest moment.

Potrivit presei locale, care citează surse guvernamentale, Suedia ar urma să anunțe luni, 16 mai, decizia formală de a cere aderarea țării nordice în Alianța Nord-Atlantică.

Amintim că Federația Rusă a mai amenințat, de curând, că va instala arme nucleare în regiunea Mării Baltice, dacă Suedia și Finlanda aderă la NATO.

Foto: Facebook/ Dmitry Medvedev

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW