Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Presa locală: Decizia Suediei de a adera la NATO ar urma să fie anunțată săptămâna viitoare

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 mai 2022

Suedia ar urma să anunțe luni, 16 mai, decizia formală de a cere aderarea țării nordice în Alianța Nord-Atlantică, susține cotidianul suedez Expressen, citând surse guvernamentale.

Social-democrații suedezi, partidul cu cele mai multe locuri în Parlament, ar urma să aibă joi o ultimă dezbatere pe tema aderării la NATO.

Vineri, parlamentarii ar urma să publice raportul asupra securității Suediei și care, potrivit surselor citate de cotidianul suedez, va cere, printre rânduri, aderarea țării la NATO.

Ulterior, într-o altă întâlnire a Partidului Social Democrat, ce va avea loc duminică, reprezentanții celui mai puternic partid din țară ar urma să ia decizia finală de a aplica pentru statutul de membru NATO.

Luni, parlamentul suedez se va reuni pentru o altă dezbatere extraordinară legată de securitatea țării. Apoi, premierul Magdalena Andersson va confirma decizia în cadrul unei întrevederi cu membrii guvernului de la Stockholm.

Deși există semne de întrebare în legătură cu decizia pe care o va lua Partidul Social Democrat, jurnaliștii suedezi susțin că va fi în favoarea aderării la NATO.

Marți, 17 mai, președintele Finlandei, Sauli Niinisto, are programată o vizită în țara vecină, unde ar urma să aibă o întâlnire bilaterală cu Magdalena Andersson.

Reamintim că președintele Finlandei și premierul Sanna Marin și-au exprimat joi, 12 mai, sprijinul în vederea aderării țării la NATO, în pofida unor amenințări venite din partea Federației Ruse, țară cu care împarte peste 1.300 km de frontieră.

CITEȘTE ȘI: Finlanda va adera la NATO. Președintele și prim-ministrul și-au anunțat sprijinul

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW